Lassan elhalkult a “nagy SEO láz”. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne ez lenne ma is a legeredményesebb online marketing eszköz, mely továbbra is megfizethető bárki számára. A Google elvárásai sem változtak. Mi történt akkor mégis? Egyszerű; a Google egyre inkább képes kiszűrni a “webszemét” oldalakat és azokat akik át akarják verni. A legtöbb keresőoptimalizáló pedig nem kereső-optimalizált, hanem a Google átverésén munkálkodott. Ez valójában mindig is csak ideig-óráig hozott eredményt. Soha nem a Google volt a versenytárs, sőt a Google volt mindig is az aki a legtöbb segítséget adta ahhoz, hogy egy weboldal kellő pozícióban legyen.

Ráadásul még mindig könnyű helyzetben vagyunk, mert mindössze annyit kell tennünk, hogy jobb oldalt üzemeltetünk, mint a konkurencia. 🙂

Megdöbbenéssel tapasztalom, hogy még mindig sokan értetlenkedve nézik, hogy oldaluk miért nem teljesít jól a keresőben, miközben egyáltalán nem foglalkoznak weboldaluk technikai megfelelőségével. Millió apró dolgon múlik, hogy egy weboldal megfeleljen a Google elvárásainak. Rögtön itt egy, mellyel ellenőrizhetjük weboldalunk betöltési sebességét – amíg az 70 % alatt, felejtsük is el a keresőoptimalizálást:

Weboldal sebességhttps://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/