„ Már nem szeretek ott dolgozni. Sajnos a munkahelyi légkör nem jó. Nem igazán ajánlanám ismerőseimnek.
A vállalat vezetése nem igazán veszi figyelembe a dolgozókat, csak a saját érdekeit tartja szem előtt

Minőségellenőr (forrás: munkatársaim.hu)


Az alábbiakban segíthetek
munkáltató arculat (employer branding)

  • Felmérem a vállalat társadalmi megítélését.
  • Megismerem a dolgozók véleményét.
  • Összegzem mit mutat a munkaadó digitális lábnyoma.
  • Segítek kidolgozni egy “pozitív” kampányt és kiépíteni a nagyobb bizalmat.
  • Szükség esetén szakértők bevonásával elkészítünk egy hosszabb távú stratégiai tervet, bevonva a cég vezetőit (minden szinten) és az érdekképviseleti szerveket (szakszervezet), figyelembe véve a HR, a PR és marketing célokat, valamint megőrizve a meglévő etikai normákat és vállalati értékeket.

Bár a munkáltatói arculat mindig is erősen kihatott a vállalat, sőt a márkák arculatára, a vezetők számára mégsem volt fontos, hogy kialakuljon egy pozitív kép arról, milyen is a cégnél dolgozni. Ahol alkalmazzák a belső PR eszközeit, ott is csak egyirányú “jaj, de jó nekünk és milyen szép minden” stílusú propaganda folyik.

A fluktuációt (és munkaerőhiányt) nem írhatjuk a bérek számlájára, nem igaz, hogy anyagi okok miatt távoznak a dolgozók. Olyan problémák vannak a háttérben, melyek megoldása a vállalatnak fillérekbe került volna. Annak, hogy ezen problémák léteznek a legfőbb oka a rossz kommunikáció.

“Szemléletváltásra van szükség” mondják sokan. Olyan szakemberek próbálnak tanácsot adni, akik ugyanolyan szociális közegből kerültek ki, ugyanolyan iskolákat végeztek, ugyanazokkal a mentális képességekkel rendelkeznek mint azok, akik a vállalatokat irányítják. A szemléletváltás alapja az lenne, hogy megtaláljuk a közös hangot a fizikai dolgozókkal, megértsük Őket. Hogyan mehet ez nélkülük? Elárulom: sehogy.

Bevonva a dolgozókat, viszont csoda történhet.

Írásaim a témában: kommunikáció.eu/tema/munkaltatoi-arculat/

EMPLOYER BRANDING