Néhány olyan dolog, melyeket jobb, ha elfelejtünk, mert ezek önmagukban több kárt okozhatnak, mint amennyi hasznot hoznak:

  • Automatizált marketing. Részfeladatok nagyon jól automatizálhatóak például hírlevelek esetében, de ma még senki ne várja el, hogy a gépek fognak eladni az emberek helyett.
  • Facebook oldal, weboldal nélkül. Jelenleg kétségtelenül több látogató érhető el ingyen a Facebookon, mint a böngészőkben, de a Facebookon eladni olyan mint a piacra járni bolthelyiség nélkül, azzal a nagy problémával, hogy itt csak egy piac van, így a feltételeket a Facebook szabja és azokat bármikor egyoldalúan módosíthatja.
  • Facebook csoport létrehozása felügyelet nélkül. (Bármely csoport tag villámgyorsan képes átvenni az irányítást, ha kicsit is jobban kommunikál.)
  • Online marketing “csináld magad”.  Rengeteg tanulmány, leírás, jó tanács… olvasható az Interneten. Egyrészt már ezek közül kiválasztani a valóban hasznosakat (és ez a kevesebb) is egy külön tudomány, másrészt több évnyi munkával, tanulással szerzett tudást pár óra alatt elsajátítani nem lehet. Ha megmondják melyik csavart kell meghúzni, de nem mondják meg mennyire, akkor inkább ne állj neki, ugyanis vagy laza lesz a csavar és szétesik minden, vagy túlhúzva eltöröd a csavart, és azzal annyi. Ha nincs lehetőséged valódi segítséget igénybe venni, akkor is jobban jársz, ha az erre fordított energiát abba fekteted amihez értesz (amiben vállalkozol) és munkádról folyamatosan beszámolsz a közösségi portálokon.